Megjelent az új módszertani kézikönyv a szociális szövetkezetek részéreÖnkéntesség és adományozás szabályai és meneteSzociális szövetkezet tagi munkavégzés díjazásAz új Ptk.-val módosult a gazdálkodási formák osztályozásán belül elfoglalt helyükEredményes országos szakmai rendezvénysorozat valósult meg az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. KoopeRáció+ kiemelt projektje keretébenÚj kiadványunk a Szociális szövetkezetek mentorálásának kézikönyveÉrtesítjük Partnereinket, hogy 2014. július 3-tól az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adatai változtakÚjabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció+ kiemelt projektjeElérhető a program és a regisztráció a 4. Társadalmi Vállalkozások Napjára!Kiegészítő információk a "Sui Generis Támogatási Program" pályázati útmutatójáhozDöntés született a Sui Generis Támogatási Program II. kedvezményezettjeirőlKözeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!Sikeresen lezárult a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválósági Díjmodell pályázataHozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számáraIsmerje meg a PiacTárs kiemelt projektetKözfoglalkoztatási Kiállítások OrszágszerteMegjelent a Hozzáadott Helyi Érték Díj Pályázat 2017!

Aktuális híreink

2015. 06. 08.

!GEN (Innovatív GENeráció) NYÍREGYHÁZA

!GEN (Innovatív GENeráció) NYÍREGYHÁZA

A társadalmi innovátor szakemberek az Innovatív Generáció (Igen) Egyesületttel együttműködve megfogalmaztak egy olyan új típusú vállalkozás-fejlesztő programot, amely elősegíti az innovatív ötletek megvalósítását, illetve azoknak a vállalkozások világába történő becsatornázását.

Egyszerű jövőkép: az ötlettől a (vállalkozási szintű) megvalósításig!

Az innovációs szakemberek célja, hogy szakmailag felkészült és kellő tapasztalatokkal bíró előadók és mentorok gyakorlati segítségével, egy a tapasztalati tanulásra építő képzési program keretében hozzájáruljanak egy-egy újszerű ötlet vállalkozói szintű kidolgozásához.
Ezt a programot az Igen Egyesülettel szorosan együttműködve, a HUMAN-NET Alapítvány és az Inspi-Ráció Egyesület valósítja meg Nyíregyházán. A két szervezet ezzel is hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a megyében élő szakemberek, felsőoktatásban részt vevő fiatalok helyben találják meg azokat a lehetőségeket, amelyek a szakmai fejlődésüket, a megélhetésüket biztosítják. Szeretnék, hogy a képzés eredményeként a résztvevők számára ismertté váljon egy új típusú vállalkozási forma, a közösségi vállalkozás, ami épít a helyi közösségek támogatására, a helyi értékteremtésre.

A programba várják mindazokat, akik kreatívak, vállalkozó szelleműek, vannak ötleteik; de ha nincs, az sem baj! Fontos, hogy a jelentkezők nyitottak és befogadóak legyenek az új dolgok iránt, meglássák a lehetőségeket, akarjanak tanulni, fejlődni, és higgyenek önmagukban. 

A képzés szlogenje: Társadalmi innováció a START – UP szellemében!

Jelen programot az Innovatív Generáció Egyesület már az ország több helyszínén elindította. A képzés keretében a résztvevők több hónapon keresztül heti egy alkalommal találkoznak. A programokon egy - a vállalkozói ismereteiket bővítő - előadáson és az önálló gondolkodásra, illetve aktív közreműködésre építő csapatmunkában vehetnek részt a jelentkezők, így jutva el a végső megmérettetésig. Az egymással versengő csapatok közül a legjobb eredményt elérő TEAM komoly jutalomban részesül. 

Jelentkezés

Az !gen Nyíregyháza innovátor, startupper és társadalmi vállalkozó képzés következő kurzusa 2015. szeptember 11-én, pénteken indul.

Jelentkezési határidő: augusztus 30.

Ha augusztus 11-ig jelentkezel, akkor 10% kedvezményt kapsz a részvételi díjból!

Jelentkezni az alábbi linken lehet:

http://www.igennyiregyhaza.hu/index.php/jelentkezes

Bővebb információ kérhető:

Sziklai Attila, szakmai program koordinátor
tel.: +36 30 633 9197,
mail: info@igennyiregyhaza.hu
www.igennyiregyhaza.hu

A program facebook oldala:

https://www.facebook.com/igennyiregyhaza