Megjelent az új módszertani kézikönyv a szociális szövetkezetek részéreÖnkéntesség és adományozás szabályai és meneteSzociális szövetkezet tagi munkavégzés díjazásAz új Ptk.-val módosult a gazdálkodási formák osztályozásán belül elfoglalt helyükEredményes országos szakmai rendezvénysorozat valósult meg az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. KoopeRáció+ kiemelt projektje keretébenÚj kiadványunk a Szociális szövetkezetek mentorálásának kézikönyveÉrtesítjük Partnereinket, hogy 2014. július 3-tól az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adatai változtakÚjabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció+ kiemelt projektjeElérhető a program és a regisztráció a 4. Társadalmi Vállalkozások Napjára!Kiegészítő információk a "Sui Generis Támogatási Program" pályázati útmutatójáhozDöntés született a Sui Generis Támogatási Program II. kedvezményezettjeirőlKözeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!Sikeresen lezárult a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválósági Díjmodell pályázataHozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számáraIsmerje meg a PiacTárs kiemelt projektetKözfoglalkoztatási Kiállítások OrszágszerteMegjelent a Hozzáadott Helyi Érték Díj Pályázat 2017!

Aktuális híreink

2015. 08. 04.

Hozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számára

Hozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számára

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Hozzáadott Helyi Érték Díj pályázatot hirdet Magyarországon működő társadalmi vállalkozások számára

A Hozzáadott Helyi Érték Díj küldetése, hogy jogi formától függetlenül elismerje azokat a társadalmi vállalkozásokat, amelyek termékeikkel, szolgáltatásaikkal sikerrel vesznek részt a helyi közösség szükségleteinek kielégítésében, a munkanélküliség felszámolásában; továbbá a vállalkozói és a szociális értékek innovatív alkalmazásával segítik a közösség fejlesztését. A díj értékeli és erősíti a fenntartható társadalmi vállalkozások piaci jelenlétét és szerepét, hogy azok mielőbb a forprofit szféra megbízható partnereivé váljanak. 

 

 

 

 

A díj célja, hogy:

  • bemutassa a sikeresen működő társadalmi vállalkozásokat
  • bemutassa azokat a feltételeket, amelyek a társadalmi vállalkozások növekedéséhez, fenntartható működéséhez szükségesek
  • a jó gyakorlatokkal ösztönözze a társadalmi vállalkozások fejlődését,
  • a társadalmi vállalkozások közösségfejlesztő szerepének díjazásával kifejezze a társadalom elismerését mindazoknak, akik a munka és a jövedelem mellé a sorsformálás élményét is biztosítják tagjaiknak, dolgozóiknak, és környezetüknek,
  • a média-nyilvánosság biztosításával hozzájáruljon a sikeresen működő társadalmi vállalkozások széleskörű megismertetéséhez, elismeréséhez, és bátorítsa a hasonló vállalkozások létrejöttét. 

Hozzáadott Helyi Érték Díjra a helyi, regionális vagy országos tevékenységek és kezdeményezések elismeréseként három kategóriában lehet pályázni: 

1. A legjobb termék előállító társadalmi vállalkozás
2. A legjobb szolgáltató társadalmi vállalkozás
3. A legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozás

A díjazható szervezetek köre - a pályázat célcsoportjai:

A pályázatra azok a Magyarországon bejegyzett társadalmi vállalkozások (nonprofit társaságok és szociális szövetkezetek) jelentkezhetnek,

a) amelyeket 2014.január 1-ig bejegyzett a Cégbíróság,
b) amelyek legalább egy pozitív mérlegű, vagy null-szaldós üzleti évvel rendelkeznek,
c) amelyeknek nincs esedékessé vált és meg nem fizetett adótartozása -ide nem értve a helyi adókat-, valamint járulék, illeték, vagy vámtartozása, együttesen köztartozása. 
d) amelyek nem állnak csőd, felszámolás és végelszámolási eljárás jogerős hatálya alatt, illetve a megszüntetésére irányuló egyéb jogi eljárás velük szemben nem indul. 

A legjobb közösségfejlesztői díjra azok a társadalmi vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek a helyi közösség ajánlásai, és az elért eredmények bemutatása alapján igazolhatóan sokat tettek a közösség fejlesztéséért, bejegyzésük 2014. január 1-ig megtörtént, és megfelelnek a b, c, d kritériumoknak is. 

A díj jellege

A Hozzáadott Helyi Érték Díj formatervezett üveg tárgy, amelyre hologramos formában kerül rá a díj neve, átadója és az évszám. 
A pályázat nyertesei kategóriánként bruttó 150 ezer forint értékű tárgyjutalmat kapnak.
A díj fotója vagy grafikus ábrázolása megjelenhet a nyertes honlapján, levélpapírján és más arculati eszközein mindaddig, amíg vele szemben a pályázati feltételek d) pontjában leírt feltételek nem érvényesülnek.
A pályázaton részt vevő szervezetek, a benyújtást követően megszervezett mustrákon mutathatják be termékeiket, szolgáltatásaikat, vállalkozásukat, és a látogatók értékelései alapján Közönségdíjban részesülhetnek. A Közönségdíj nincs hatással a zsűri végső döntésére.

Pályázatok benyújtása

A jelentkezők pályázatukat egy eredeti és egy szkennelt elektronikus példányban 2015.09.02-án 12.00 óráig történő beérkezéssel személyesen vagy postai úton nyújthatják be az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft-hez az alábbi címek valamelyikére:

Postázási cím: 1301 Budapest, Pf.: 84
Személyes beadás: 1036 Budapest, Lajos u. 80., II. emelet.

Pályázati dokumentáció:

A pályázati felhívás, illetve a pályázati adatlapok az alábbiakban letölthetők.

További információ:

A pályázattal kapcsolatban további információ a KoopeRáció+ kiemelt projekt elérhetőségein lehet, melyek az alábbi linken érhetők el.

http://www.szocialisgazdasag.hu/hu/elerhetosegeink/elerhetosegeink-1.html