Megjelent az új módszertani kézikönyv a szociális szövetkezetek részéreÖnkéntesség és adományozás szabályai és meneteSzociális szövetkezet tagi munkavégzés díjazásAz új Ptk.-val módosult a gazdálkodási formák osztályozásán belül elfoglalt helyükEredményes országos szakmai rendezvénysorozat valósult meg az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. KoopeRáció+ kiemelt projektje keretébenÚj kiadványunk a Szociális szövetkezetek mentorálásának kézikönyveÉrtesítjük Partnereinket, hogy 2014. július 3-tól az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adatai változtakÚjabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció+ kiemelt projektjeElérhető a program és a regisztráció a 4. Társadalmi Vállalkozások Napjára!Kiegészítő információk a "Sui Generis Támogatási Program" pályázati útmutatójáhozDöntés született a Sui Generis Támogatási Program II. kedvezményezettjeirőlKözeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!Sikeresen lezárult a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválósági Díjmodell pályázataHozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számáraIsmerje meg a PiacTárs kiemelt projektetKözfoglalkoztatási Kiállítások OrszágszerteMegjelent a Hozzáadott Helyi Érték Díj Pályázat 2017!

Aktuális híreink

2017. 07. 28.

Ismerje meg a PiacTárs kiemelt projektet

A társadalmi vállalkozás, az üzleti szektor egyik meghatározó tényezője, és amellett, hogy szolgáltatásokat és termékeket értékesít, valamilyen társadalmi ügyet, feladatot karol föl, így például elősegítik a fenntarthatóságot, a környezetvédelmet, a foglalkoztatás bővítését és a szociális ellátások minőségének javulását.

Ezen vállalkozások meghatározó részét képezik a gazdaságnak, így 2016. január 1-én Az OFA Nonprofit Kft. és az IFKA NKft. által létrehozott konzorcium elindította GINOP-5.1.2-15 „PiacTárs” kiemelt projekt megvalósítását.

A projekt célja a társadalmi célú vállalkozások dinamizálása és stabilizálása – piacképes termékek és szolgáltatások előállításának ösztönzése révén, fenntartható üzleti modell alapján – tartós foglalkoztatási lehetőségek létrehozása érdekében.

A fenti cél érdekében a kiemelt projekt keretében az OFA Nonprofit Kft. térítésmentes szakmai szolgáltatásokat biztosít (tanácsadások, szakterületi tanácsadások, mentorálás, tudásbővítő rendezvények, hálózatosodást támogató rendezvények, társadalmi vállalkozási sztenderdek kialakítása és bevezetése, projektlátogatások, piaci jelenlétet erősítő online szolgáltatások stb.), melyek a társadalmi vállalkozások versenyképes, fenntartható piaci működését segítik. 

A GINOP-5.1.2-15 „PiacTárs” kiemelt projekt további fontos szolgáltatása a társadalmi vállalkozások projektterveinek minősítése és fejlesztése a GINOP-5.1.3-16 pályázati konstrukcióhoz kapcsolódóan. A GINOP-5.1.3-16 konstrukció keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium által biztosított 6 milliárd forint forrásra kizárólag az IFKA NKft. által megvalósított minősítési és fejlesztési folyamat végén kiadott Megfelelőségi Nyilatkozat birtokában pályázhatnak a társadalmi vállalkozások.

Ismerje meg a részleteket és tudjon meg többet programunkról a www.piactars.hu weboldalon!