Megjelent az új módszertani kézikönyv a szociális szövetkezetek részéreÖnkéntesség és adományozás szabályai és meneteSzociális szövetkezet tagi munkavégzés díjazásAz új Ptk.-val módosult a gazdálkodási formák osztályozásán belül elfoglalt helyükEredményes országos szakmai rendezvénysorozat valósult meg az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. KoopeRáció+ kiemelt projektje keretébenÚj kiadványunk a Szociális szövetkezetek mentorálásának kézikönyveÉrtesítjük Partnereinket, hogy 2014. július 3-tól az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adatai változtakÚjabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció+ kiemelt projektjeElérhető a program és a regisztráció a 4. Társadalmi Vállalkozások Napjára!Kiegészítő információk a "Sui Generis Támogatási Program" pályázati útmutatójáhozDöntés született a Sui Generis Támogatási Program II. kedvezményezettjeirőlKözeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!Sikeresen lezárult a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválósági Díjmodell pályázataHozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számáraIsmerje meg a PiacTárs kiemelt projektetKözfoglalkoztatási Kiállítások OrszágszerteMegjelent a Hozzáadott Helyi Érték Díj Pályázat 2017!

Aktuális híreink

2015. 11. 27.

Kihirdetésre kerültek az Európai Társadalmi Innovációs Verseny 2015. évi győztesei!

Kihirdetésre kerültek az Európai Társadalmi Innovációs Verseny 2015. évi győztesei!

Az A "Növekedés új útjai" címmel meghirdetésre került 150.000 Euró összdíjazású verseny eredményhirdetésre 2015. november 26-án került sor Brüsszelben.

 

 

A verseny három győztese:

  • Apiform, Bosznia-Hercegovina (méhészeti megoldások mozgássérült emberek számára)
  • The Freebird Club, Írország (50 év felettiek szállásmegosztó közössége) 
  • Wheeliz, Franciaország (akadálymentes gépjárműkölcsönzés)

A győzteseket több mint 40 ország 1400 pályázója közül választották ki. Mindegyik győztes projekt alkalmas arra, hogy üzleti szempontból fenntartható módon növekedjen és emellett társadalmi változásokat is előidézzen lakossági, üzleti és kormányzati szinteken.

Mindhárom győztes olyan társadalmi és környezeti problémákkal foglalkozik befogadó, akadálymentes és kreatív módon, melyek sok európai polgárt érintenek és megszólítják öregedő társadalmunkat.
 
Minden győztes 50.000 Eurós díjat kap, amellyet a pályázatra benyújtott elképzeléseik megvalósítására fordíthatnak. 

A versenyről és a győztesekről további információk az Európai Társadalmi Innovációs Verseny honlapján érhetők el.

A nyerteseket bemutató videó itt érhető el.

 

Forrás: http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=8567