Megjelent az új módszertani kézikönyv a szociális szövetkezetek részéreÖnkéntesség és adományozás szabályai és meneteSzociális szövetkezet tagi munkavégzés díjazásAz új Ptk.-val módosult a gazdálkodási formák osztályozásán belül elfoglalt helyükEredményes országos szakmai rendezvénysorozat valósult meg az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. KoopeRáció+ kiemelt projektje keretébenÚj kiadványunk a Szociális szövetkezetek mentorálásának kézikönyveÉrtesítjük Partnereinket, hogy 2014. július 3-tól az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adatai változtakÚjabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció+ kiemelt projektjeElérhető a program és a regisztráció a 4. Társadalmi Vállalkozások Napjára!Kiegészítő információk a "Sui Generis Támogatási Program" pályázati útmutatójáhozDöntés született a Sui Generis Támogatási Program II. kedvezményezettjeirőlKözeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!Sikeresen lezárult a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválósági Díjmodell pályázataHozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számáraIsmerje meg a PiacTárs kiemelt projektetKözfoglalkoztatási Kiállítások OrszágszerteMegjelent a Hozzáadott Helyi Érték Díj Pályázat 2017!

Aktuális híreink

2015. 10. 20.

Kooperáció+ kiemelt projekt - Dél-alföldi Regionális Hálózati találkozó Sajtóközlemény

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Dél-alföldi Regionális Irodája 2015. október 16-án tartott Dél-alföldi Regionális Hálózati Találkozóra hívta meg a már működő szociális szövetkezetek képviselőit, a későbbiekben szövetkezetet létrehozni kívánó személyeket, illetve a munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó szervezeteket.

Rendezvény helyszíne: Novotel Hotel Szeged (6721 Szeged, Maros u. 1.)

Dr. Csáky Gyopár, az OFA nKft. főosztályvezetője, illetve a KoopeRáció+ kiemelt projekt projektmenedzsere köszöntő beszédében és megnyitó előadásában összefoglalta a kiemelt projekt célját, elért eredményeit, bemutatta a megvalósított tevékenységeket és megköszönte a projektben együttműködő szervezetek részvételét.

A rendezvény második előadását Dr. Forczek Erika, a KoopeRáció+ jogi szakértője tartotta „Jogalkalmazások a társadalmi vállalkozások tükrében” címmel. Előadásában bemutatta a jogi személyek rendszerét gazdálkodási tevékenységük alapján, illetve a társadalmi vállalkozások típusait. Előadásában hangsúlyozta a társadalmi vállalkozások létesítő okiratának módosítási kötelezettségét.

Puskás Hajnalka, az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Szövetségének szakmai vezetője következett a rendezvény előadóinak sorában, aki előadásában a társadalmi felelősségvállalás szerepét, illetve a rugalmas foglalkoztatási lehetőségeket mutatta be. A résztvevők részletes ismertetést kaptak az Alternatív Főiskola célkitűzéseiről, tevékenységeiről, eredményeiről, továbbá a vállalkozásokkal való együttműködési lehetőségekről. Bemutatásra került a Kecskeméten működő Kismama Karrier Központ.

A regionális hálózati találkozó utolsó előadását Tóth Márta a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Bács-Kiskun Megyei területi felelőse tartotta, ahol a szociális szövetkezetek forrás lehetőségeit mutatta be igen részletesen ismertetve a 2014-2020-as időszak várható pályázatait.

A konzultáció keretében lehetőségük nyílt a résztvevőknek a felmerülő kérdéseiket feltenni és a szakértőktől válaszokat kapniuk.