Megjelent az új módszertani kézikönyv a szociális szövetkezetek részéreÖnkéntesség és adományozás szabályai és meneteSzociális szövetkezet tagi munkavégzés díjazásAz új Ptk.-val módosult a gazdálkodási formák osztályozásán belül elfoglalt helyükEredményes országos szakmai rendezvénysorozat valósult meg az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. KoopeRáció+ kiemelt projektje keretébenÚj kiadványunk a Szociális szövetkezetek mentorálásának kézikönyveÉrtesítjük Partnereinket, hogy 2014. július 3-tól az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adatai változtakÚjabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció+ kiemelt projektjeElérhető a program és a regisztráció a 4. Társadalmi Vállalkozások Napjára!Kiegészítő információk a "Sui Generis Támogatási Program" pályázati útmutatójáhozDöntés született a Sui Generis Támogatási Program II. kedvezményezettjeirőlKözeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!Sikeresen lezárult a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválósági Díjmodell pályázataHozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számáraIsmerje meg a PiacTárs kiemelt projektetKözfoglalkoztatási Kiállítások OrszágszerteMegjelent a Hozzáadott Helyi Érték Díj Pályázat 2017!

Aktuális híreink

2015. 10. 20.

Kooperáció+ kiemelt projekt - Észak-magyarországi Regionális projektértékelő rendezvény Sajtóközlemény

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Észak-magyarországi Regionális Irodája Projekt értékelő rendezvényre várta 2015. október -én a Bástya Hotelbe a régió szociális szövetkezeteit.

A rendezvény célja az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által megvalósított TÁMOP 2.4.3.E-13/1 KoopeRáció+ kiemelt projekt eredményeinek bemutatása, tapasztalatainak átadása a jövőre történő felkészülés, és a szövetkezetek versenyképességének növelését, hosszú távú, fenntartható működését biztosító képességeinek fejlesztése.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. legfontosabb célkitűzése, hogy a foglalkoztatási célú támogatások közvetítésében és nyújtásában a támogatások felhasználását segítő szakmai szolgáltatási tevékenységekben, illetve a foglalkoztatást elősegítő innovációk létrehozásában, jelentős és meghatározó szerepet töltsön be. A társadalmi vállalkozások fejlesztése az Európai Unión belül is prioritás, nem meglepő, hogy ezekkel, és ezen belül a szociális szövetkezetekkel 2005 óta foglalkozik a Társaság. Jelenleg, mint projektgazda a Kooperáció + kiemelt projekt keretén belül nyújt a szociális szövetkezetek, valamint a szociális szövetkezet alapítása iránt érdeklődők számára térítésmentes szakmai szolgáltatást.

A KoopeRáció+ kiemelt projekt vezetője, dr. Csáky Gyopár ismertette a projekt céljait, újszerűségét eredményeit, bemutatta a rendelkezésre álló szakmai és infrastrukturális hátteret, a vállalt szolgáltatásokat. A végrehajtás során keletkező adatok felhasználásával képet alkotott a projekt során megvalósított indikátorokról, az elért eredményekről, mind számbeli, mind hatás indikátorokról. A szociális gazdaság jövőjét illetően ismertette a GINOP keretein belül várható támogatások legfőbb elemeit, formáit, melyek terv szinten váltak ismertté. Előadásának részeként bemutatta a kiemelt projekt megvalósítása során elkészült szociális szövetkezetekről szóló rövid ismertetető filmet és megköszönte valamennyi jelenlévő partner projekt végrehajtásában való részvételét.

Faragó-Kovách Eszter az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai munkatársa a vállalkozások társadalmi felelősségvállalása kapcsán előadásában ismertette a CSR fogalmát, annak jelentését, a bevezetésének fontosságát és jelentőségét. Az előadás során nemzetközi és hazai tapasztalatok bemutatásával ismerkedhettek meg a jelenlévők, a jelenlévők nagy része társadalmi vállalkozások képviselői voltak, így jelenleg is folytatott tevékenységeikkel azonos tevékenységeket tudtak beazonosítani.

Felkért előadóink közül a jelen lévő Zalatnay László társadalmi vállalkozás fejlesztési szakértő újszerű módon interpretálta a stratégia, a marketing, valamint a pénzügyi tervezés fontosságát. Az újszerű ismereteket és elemeket tartalmazó előadása interaktív módon jutatta át az információt a hallgatóság számára, az előadó által bemutatott tapasztalatok konkrét példákon alapultak.

Dr. Bakos István előadásában a gazdasági élet terén ténykedő saját tapasztalatát ismertette, a projekt végrehajtásának kockázatait sorolta fel, a másfél éves tapasztalatit illetően. Az előadás során a résztvevők hallhattak a stratégia és a gazdaságirányítás fontossága mellett a piaci körülmények szövetkezetek életét meghatározó tényekről, a piaci működés buktatóiról. A támogatást követő továbbfoglalkoztatás és fenntartási időszak nehézségei még nagy részt előttük áll, melyre igyekeznek stratégia alkotással és üzleti tervvel készülni, alkalmazva a rendelkezésre álló OFA NKft. által biztosított szakmai hátteret.

A zárszóban a szervezők összefoglalták a nap során elhangzottakat, majd megköszönték az előadók, illetve a meghívottak részvételét, hozzászólásaikat és további sikereket kívánva elbúcsúztak mindenkitől, a rendezvény ezzel lezárult.