Megjelent az új módszertani kézikönyv a szociális szövetkezetek részéreÖnkéntesség és adományozás szabályai és meneteSzociális szövetkezet tagi munkavégzés díjazásAz új Ptk.-val módosult a gazdálkodási formák osztályozásán belül elfoglalt helyükEredményes országos szakmai rendezvénysorozat valósult meg az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. KoopeRáció+ kiemelt projektje keretébenÚj kiadványunk a Szociális szövetkezetek mentorálásának kézikönyveÉrtesítjük Partnereinket, hogy 2014. július 3-tól az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adatai változtakÚjabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció+ kiemelt projektjeElérhető a program és a regisztráció a 4. Társadalmi Vállalkozások Napjára!Kiegészítő információk a "Sui Generis Támogatási Program" pályázati útmutatójáhozDöntés született a Sui Generis Támogatási Program II. kedvezményezettjeirőlKözeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!Sikeresen lezárult a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválósági Díjmodell pályázataHozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számáraIsmerje meg a PiacTárs kiemelt projektetKözfoglalkoztatási Kiállítások OrszágszerteMegjelent a Hozzáadott Helyi Érték Díj Pályázat 2017!

Aktuális híreink

2015. 10. 12.

Kooperáció+ kiemelt projekt - záró konferencia sajtóközlemény

Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. -  ZÁRÓ KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS -  2015. október 07.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft., mint a TÁMOP 2.4.3. E-13/1 Kooperáció+ kiemelt projekt megvalósítója a szociális szövetkezetek fejlesztésén, népszerűsítésén, fenntarthatóságán dolgozó szervezet záró konferencia keretében ismertette a projektben elért eredményeket, adott lehetőséget összesen 25, köztük szociális szövetkezetnek és munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújtó szervezetnek a termékeik, szolgáltatásaik kiállítására, a Hozzáadott Helyi Érték Díj és a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválóság Díj ünnepélyes átadására.

A több mint 150 fő jelenlévőt ünnepélyes keretek között az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Pákozdi Szabolcs köszöntötte, aki beszédében kiemelte a projekt fontosságát, elért eredményeit, a Díjak egyediségét, illetve röviden említette a szakmai tevékenységek várható folytatását jelentő hazai és Európai Uniós pályázati kiírásokat, programokat.

Dr. Csáky Gyopár projektmenedzser a Romani Design Szociális Szövetkezet által készített ruhában ismertette a Kooperáció+ kiemelt projekt szerepét és eredményeit a társadalmi vállalkozások fejlesztésében. A projekt keretében szociális szövetkezetek és a munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó civil szervezetek kapacitásfejlesztésével összefüggő szakmai szolgáltatások (tanácsadás, szakértői tevékenység, módszertani- szakmai kiadványok, kutatások, tanulmányok tudástár és szolgáltatási térkép, mentorprogram, tananyagfejlesztés, projektlátogatások) valósultak meg. Előadásában többek között elmondta, hogy minden előzetesen vállalt szakmai mutatót túlteljesített a projekt: 1669 tanácsadás, 64 szakmai rendezvény 2190 fő résztvevővel, 91,2 %-os ügyfél-elégedettség, 2 db termék, javaslat.

A társadalmi vállalkozások jövője és lehetőségei, különös tekintettel a 2014-2020-as tervezési periódusra címmel Ádám Sándor Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerő-piaci Programok Főosztály vezetője tartott előadást, amelynek keretében bemutatta az Európai Bizottság 2014-ben a társadalmi vállalkozások szabályozási környezetéről a tagállamokban készített térképét. Elmondta, hogy a Kormány által jóváhagyott Magyar Munka Terv három pilléren biztosítja a foglalkoztatás növeléséhez szükséges támogatásokat. Az egyik ilyen pillér a szociális gazdaság támogatása. Egy olyan átmeneti támogatás biztosításával célozzuk a szektor erősítését és növekedését, mely hosszú távon a nyílt-munkaerőpiaci foglalkoztatást és így a biztosabb megélhetést teremti meg a munkanélküliek számára.

Összefoglalta a Szociális gazdaság fejlesztése - TÁMOP 2.4.3/D-1,2 konstrukciókban kiosztott támogatásokat, kiemelte, hogy a 2014-2020-as időszakban a társadalmi vállalkozások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében pályázhatnak, többek között az 5.1.3 Társadalmi célú vállalkozások ösztönzése decemberben várható kiírásra.

Az előadásokat követően az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. képviseletében Pákozdi Szabolcs ügyvezető igazgató és Soós Andrea koordinációs igazgató, valamint Lévai Gábor a Civil Support Nonprofit Kft. ügyvezetője adták át a Nonprofit munkaerő–piaci Kiválósági Díjmodell pályázat és Facebook kampány, valamint a Hozzáadott Helyi Érték Díj pályázat kategória és Facebook kampány díjazottjainak az elismeréseket, tárgyjutalmakat:

A Nonprofit munkaerő–piaci Kiválósági Díjmodell nyertesei:

1. Regionális Civil Központ Alapítvány
  2. Mécses Szolgáló Közösség Egyesület
  3. Béthel Alapítvány

A Facebook közönségdíjat a Híd Egyesület kapta. Az Értékelő Bizottság különdíjjal jutalmazta az Echo Innovációs Műhely Közhasznú Egyesületet.

A Hozzáadott Helyi Érték Díj pályázat kategória és Facebook kampány díjazottjai:

Legjobb termék előállító: Múcsonyi Településüzemeltetési Nonprofit Kft.

Legjobb közösségfejlesztő: Gyógynövények Völgye Szociális Szövetkezet

Legjobb szolgáltató: Borostyán Szociális Szövetkezet

A Facebook versenyen az API-Gar Szocális Szövetkezet gyűjtötte a legtöbb szavazatot, így a közönség díjjal járó arculattervezési szolgáltatást Szilágyi László, Tiszaigar polgármestere személyesen vette át.

A kiállítással egybekötött konferencián lehetőséget biztosítottunk a hálózatépítésre, a személyes kapcsolatok kialakítására, erősítésére, illetve a kiállító szervezetek bemutatkozására, ahol mindannyian röviden bemutathatták az előállított termékeiket, több esetben meg is kóstoltatták ezeket, valamint szórólapokkal, kiadványokkal szemléltették szolgáltatásaikat.

A kiemelkedő társadalmi vállalkozásoknak ezúton is gratulálunk, munkájukhoz további sikereket kívánunk!