Megjelent az új módszertani kézikönyv a szociális szövetkezetek részéreÖnkéntesség és adományozás szabályai és meneteSzociális szövetkezet tagi munkavégzés díjazásAz új Ptk.-val módosult a gazdálkodási formák osztályozásán belül elfoglalt helyükEredményes országos szakmai rendezvénysorozat valósult meg az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. KoopeRáció+ kiemelt projektje keretébenÚj kiadványunk a Szociális szövetkezetek mentorálásának kézikönyveÉrtesítjük Partnereinket, hogy 2014. július 3-tól az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adatai változtakÚjabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció+ kiemelt projektjeElérhető a program és a regisztráció a 4. Társadalmi Vállalkozások Napjára!Kiegészítő információk a "Sui Generis Támogatási Program" pályázati útmutatójáhozDöntés született a Sui Generis Támogatási Program II. kedvezményezettjeirőlKözeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!Sikeresen lezárult a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválósági Díjmodell pályázataHozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számáraIsmerje meg a PiacTárs kiemelt projektetKözfoglalkoztatási Kiállítások OrszágszerteMegjelent a Hozzáadott Helyi Érték Díj Pályázat 2017!

Aktuális híreink

2015. 04. 09.

Közeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!

Közeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény 18. §-a úgy rendelkezik, hogy a Ptk. 2014. március 15-i hatálybalépésekor már bejegyzett, vagy bejegyzés alatt álló szövetkezetek a 2014. március 15-ét követő első alapszabály-módosításkor kötelesek a Ptk. rendelkezéseivel összhangban álló továbbműködésről közgyűlési határozatot hozni, és ezt a határozatot a cégbírósághoz benyújtani.

A szövetkezetek a rendelkezés értelmében a 2014.03.15- utáni első közgyűlési határozatnak az időpontjától, de legkésőbb 2015. június 15-től kötelesek a Ptk. szabályai szerint működni, és alapszabályuk nem tartalmazhat a Ptk. rendelkezéseivel összhangban nem álló (ellentétes) rendelkezést.

A szükséges alapszabály-módosítások előkészítésének szakmai támogatása érdekébenaz Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a mellékelt jogi szakértői állásfoglalást bocsátja a szociális szövetkezetek rendelkezésére.