Megjelent az új módszertani kézikönyv a szociális szövetkezetek részéreÖnkéntesség és adományozás szabályai és meneteSzociális szövetkezet tagi munkavégzés díjazásAz új Ptk.-val módosult a gazdálkodási formák osztályozásán belül elfoglalt helyükEredményes országos szakmai rendezvénysorozat valósult meg az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. KoopeRáció+ kiemelt projektje keretébenÚj kiadványunk a Szociális szövetkezetek mentorálásának kézikönyveÉrtesítjük Partnereinket, hogy 2014. július 3-tól az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adatai változtakÚjabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció+ kiemelt projektjeElérhető a program és a regisztráció a 4. Társadalmi Vállalkozások Napjára!Kiegészítő információk a "Sui Generis Támogatási Program" pályázati útmutatójáhozDöntés született a Sui Generis Támogatási Program II. kedvezményezettjeirőlKözeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!Sikeresen lezárult a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválósági Díjmodell pályázataHozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számáraIsmerje meg a PiacTárs kiemelt projektetKözfoglalkoztatási Kiállítások OrszágszerteMegjelent a Hozzáadott Helyi Érték Díj Pályázat 2017!

Aktuális híreink

2015. 07. 01.

Sikeres stratégiatervező workshop Szegeden.

Sikeres stratégiatervező workshop Szegeden.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Dél-alföldi Regionális Irodája 2015. június 26-án tartott Stratégiatervező Workshopra hívta meg a már működő szociális szövetkezetek képviselőit, illetve a későbbiekben szövetkezetet létrehozni kívánó személyeket, szervezeteket.

 

A rendezvényt Benczúr Tamás, a TÁMOP 2.4.3 E/1, KoopeRáció+ kiemelt regionális szakmai munkatársa nyitotta meg, ismertette a programtervet, illetve röviden összefoglalta a projekt célját, elért eredményeit. A felszólaló kiemelte, hogy a szociális szövetkezetek hosszú távú fenntarthatósága szempontjából kulcsfontosságúak a stratégiatervezési kompetenciák, illetve maga a stratégiatervezés folyamata. Elsősorban ez indokolta a rendezvény témaválasztását. Benczúr Tamás felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a szociális szövetkezetek alapszabályukat kötelesek voltak 2015. június 15-ig az új Ptk. módosításainak rendelkezéseivel összhangba hozni, s kérte azokat, akik ezt esetleg még nem tették meg, hogy mindenképpen kezdjenek hozzá a módosítási folyamathoz.

A rendezvény első előadását Lovass Tibor marketing szakértő tartotta „Marketing szemmel a hosszú távú fenntarthatóságért” címmel. Előadásában hangsúlyozta a hálózatosodás fontosságát, erejét, előnyeit, céljait, feladatait, elvárásait és hasznos információkat adott a menedzsment és kommunikáció, a munkamegosztás, a helyzetelemzés, illetve a cselekvési programok tekintetében. 

Az előadást követően Mészáros Zsuzsanna, a KoopeRáció+ kiemelt projekt mentorának moderálásával kezdődött meg a stratégiatervezés. A szervezetek által delegáltak rövid bemutatkozása során megosztották egymással, honnan jöttek, milyen szövetkezetet képviselnek, mivel foglalkozik a szervezet. A szakértő a résztvevők aktív bevonásával moderálta annak átgondolását, hol tart jelenleg a projekt, és hova kíván eljutni, milyen célok, mérföldkövek, fordulópontok, akadályozó tényezők vannak és várhatóak a megvalósítás során. A moderátor e módszer segítségével feltárta a szövetkezetek közötti együttműködések, kapcsolódások konkrét lehetőségeit. Hangsúlyozta, hogy a stratégiatervezés folyamata minden szervezet esetében másképp zajlik, nagyon fontos tehát a szervezetre szabottság és az egyedi jellemzők figyelembevétele. Mindez különösen indokolja, hogy a projekt tervezési és megvalósítási tapasztalatokat a szociális szövetkezetek egymással rendszeresen osszák meg.

A workshop során konzultáció keretében lehetőségük nyílt a résztvevőknek a felmerülő kérdéseiket feltenn,i és a szakértőktől azokra válaszokat kapni. 

A hálózati találkozón 18 szociális szövetkezet, illetve egy olyan szervezet vett részt, amely szeretne szociális szövetkezetet létrehozni.