Megjelent az új módszertani kézikönyv a szociális szövetkezetek részéreÖnkéntesség és adományozás szabályai és meneteSzociális szövetkezet tagi munkavégzés díjazásAz új Ptk.-val módosult a gazdálkodási formák osztályozásán belül elfoglalt helyükEredményes országos szakmai rendezvénysorozat valósult meg az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. KoopeRáció+ kiemelt projektje keretébenÚj kiadványunk a Szociális szövetkezetek mentorálásának kézikönyveÉrtesítjük Partnereinket, hogy 2014. július 3-tól az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adatai változtakÚjabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció+ kiemelt projektjeElérhető a program és a regisztráció a 4. Társadalmi Vállalkozások Napjára!Kiegészítő információk a "Sui Generis Támogatási Program" pályázati útmutatójáhozDöntés született a Sui Generis Támogatási Program II. kedvezményezettjeirőlKözeleg a 2014. március 15. előtt már bejegyzett szociális szövetkezetek alapszabály-módosításának határideje!Sikeresen lezárult a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválósági Díjmodell pályázataHozzáadott Helyi Érték Díj pályázat társadalmi vállalkozások számáraIsmerje meg a PiacTárs kiemelt projektetKözfoglalkoztatási Kiállítások OrszágszerteMegjelent a Hozzáadott Helyi Érték Díj Pályázat 2017!

Aktuális híreink

2014. 07. 22.

Újabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció+ kiemelt projektje

Újabb szakmai rendezvénysorozatát zárta le az OFA NKft. Kooperáció<sup>+</sup> kiemelt projektje

Június 16-án Szombathelyen kezdődött,  Debrecenben, Pécset, Miskolcon, Komáromban folytatódott, majd július 17-én Szegeden zárult sikeresen az REGIONÁLIS SZAKMAI MŰHELYMUNKA sorozat.

A műhelymunka sorozat célja, hogy a résztvevők naprakész információkhoz juthassanak a Munka Törvénykönyve és a Polgári Törvénykönyv aktuális jogszabályi változásairól, tájékozódjanak a szakképzési és felnőttképzési támogatásokról, valamint a felnőttképzés új szabályozási rendszeréről, és a szociális szövetkezetek szerepéről az elsődleges munkaerőpiacon.

A KoopeRáció+ kiemelt projekt 2012. július 1-jével indult el, a rendezvény aktualitását a vállalkozásokat, a szociális gazdaságban tevékenykedőket, valamint a munkaerőpiaci szolgáltatást nyújtó civil szervezeteket érintő kiemelt fontosságú és időszerű témák adták.

A 6 lezárult rendezvényen résztvevő több, mint 430 szakember érdeklődése és pozitív értékelése jelzi, hogy a választott témák aktuális kérdéseket vetettek fel, és a hiteles előadók releváns információkat adtak a résztvevőknek.

A rendezvényeken a köszöntőt a különböző helyszínek vezetői mondták: Kiss Gábor Miskolc, és  Molnár Miklós Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Tóth Attila Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnöke, Síkfői Tamás, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára, Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, illetve Pákozdi Szabolcs, a szervező Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A köszöntőket követően Dr. Jáczku Tamás a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője a Munka Törvénykönyve változásairól szóló előadásában ismertette többek között a munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás szabályait, a munkaidőre és a munkarendre, a szabadságra, a munkáltatói és munkavállalói kárfelelősségre, valamint a felmondási korlátozásokra vonatkozó szabályokat.

Dr. Tellné Horváth Zsuzsanna és Éliás János a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Igazgatóság osztályvezetője és képzési vezetője a felnőttképzés megváltozott szabályairól, valamint a szakképzési és felnőttképzési támogatásokról tartottak előadást.

A Belügyminisztérium Szociális Szövetkezetek Programkoordinációs Irodája képviseletében Dr. Sipos Gyula vezérőrnagy által a részvevők megismerkedhettek a közfoglalkoztatás és a szociális szövetkezet kapcsolódási területeivel, a szociális szövetkezet alapításának feltételeivel, a szövetkezetben történő foglalkoztatás lehetőségeivel.

A Polgári Törvénykönyv vállalkozásokat érintő aktuális jogszabályi változásairól a különböző helyszínek ismert szakértői, Dr. Fézer Tamás a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánhelyettese, dr. Guba Zoltán a Magyar Hivatalos Közbeszerzési Tanácsadó Kft. ügyvezetője,  illetve a kiemelt projekt jogi szakértője, Dr. Forczek Erika tartott előadást, amelynek keretében kitértek a vezető tisztségviselők felelősségének szabályaira, valamint a magánszemélyeket, vállalkozásokat és a közszférát egyaránt érintő szerződések szabályaira, továbbá az elévülésre vonatkozó rendelkezésekre.

Az előadásokat követően a rendezvény résztvevői a felmerült kérdéseikre a jelenlévő szakértőktől választ kaptak.

Az előadások anyagai a képgaléria alatti linkeken olvashatóak